A Theta Healing technika ismertetése és előnyei

Mi lenne, ha életed bármely területét megváltoztathatnád? Ha a negatívumokat pozitívumokra cserélhetnéd? Ha a korlátokat áttörhetnéd, és nem akadályoznának többé? Tulajdonképp mindet elérheted! Lenyűgözően hangzik, nem igaz? Ezért válik egyre népszerűbb technikává a Theta Healing.

De vajon mi ez és hogyan zajlik egy egyéni konzultáció?

A Theta Healing módszertana

A Theta Healing egy tudatalatti blokkoldó technika, a theta tudatállapotban végzett meditációs gyakorlat. A pontos megértés érdekében kezdjük az alapoktól, vagyis az agyhullámoknál. Amikor a neuronok kommunikálnak egymással, ritmikus elektromos impulzusokat állítanak elő, vagyis agyhullámokat.

Ezeknek négy fő kategóriája van:

béta – tudatos állapot (ebben töltjük az időnket, ha ébren vagyunk)

alfa – relaxált állapot (az agykontroll módszer ezzel dolgozik, alapvetően elalvás előtt kerülünk erre a frekvenciára, kellemes, ellazult állapot)

theta – az alvás ideje, ekkor jönnek az álmok (a Theta Healing meditáció alapja, ezen a frekvencián nyílik a tudatalatti, amiből egyébként az álmok is származnak)

delta – a mélyalvás szakasza

Tehát a Theta Healing technika meditációval elért, theta tudatállapotban történik. A folyamat során teljesen éber vagy, nem úgy, mint mikor álmodsz.

A módszer egyébként Vianna Stibal nevéhez köthető, akinél 1995-ben rákot diagnosztizáltak. A theta állapotban végzett meditációnak köszönhetően Viannának sikerült legyőznie a betegséget spontán gyógyulással.

Évekkel később pangásos szívelégtelenséget diagnosztizáltak nála. Immár újabb sikeres gyógyulást tudhatott a háta mögött. Elkezdett hát mélyebben foglalkozni a módszerrel, végül gyógyulások ezreinek volt tanúja munkája során.

Theta Healing folyamata
A Theta Healing folyamata

Hogyan zajlik a folyamat?

A technika tanulható, tehát egyedül, otthon, önmagadnak és vigigcsinálhatsz egy ilyen folyamatot, ám alapvetően az egyéni konzultációs ülések egy mentorral zajlanak. Ő csinálja a meditációt a tudatállapot eléréséhez, kérdéseket tesz fel neked, te pedig a saját tudatalatti üzeneteid által kaphatsz választ.

Ha szükséges, a mentor segít értelmezni ezeket a tudatalatti üzeneteket, illetve vezet, ha elakadnál. Mindemellett azonban nem ad tanácsot, nem adja a szádba a szavakat, mindössze kérdez, te pedig válaszolsz.

A folyamat része a hitrendszerek cseréje is, amelynek lényege, hogy „kitöröljük” a régi, már nem támogató blokkokat, programokat, mintákat, és újakra cseréljük, amelyek viszont már az emelkedésünket szolgálják.

Tudnod kell, hogy csak az történik, amire te engedélyt adsz. A konzultáció sem kezdődik el, ha nem adsz engedélyt a közös munkára. Mindig így indulunk: megengeded, hogy együtt dolgozzunk? A hangos IGEN válasz után vált a lámpa pirosról zöldre. Mert szabad akarat van. Így csak azok a hitrendszerek törlődnek és cserélődnek, amikre te IGEN-t mondasz. Amire NEM-et, az nem fog változni. Addig nem, amíg nem állsz rá készen.

A technika az élet bármely területén jól használható, hiszen mindenkivel személyre szabottan a tudatalattival dolgozik.

A Theta Healing pozitív hatásai

A Theta Healing technikának számtalan pozitív hatása van. Mivel minden életterületen tudunk vele dolgozni, nehéz lenne mindent papírra (vagy épp képernyőre) vetni. Ezért csupán néhány általános példát említenék…

 • Objektívebben hozhatod meg a döntéseidet.
 • Nyugodtabbnak, elégedettebnek érezheted magadat.
 • Kevésbé lehetsz ideges, feszült, stresszes, kevesebb a szorongás.
 • Koncentráltabbá, kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá válhatsz.
 • Javulhatnak az emberi kapcsolataid.
 • Pozitívabban szemlélheted a világot, könnyebben veheted az akadályokat.
 • Fokozza a kreativitást, a problémamegoldó-képességet.
 • Segítségével kioldhatók a félelmek, fóbiák.
 • Megszabadulhatsz a különböző függőségektől, rossz szokásoktól.
 • Elmélyíti a kapcsolódást önmagaddal, a lelkeddel, az intuícióddal.
 • Jól érezheted magadat a bőrödben.
 • Kioldja az érzelmi traumákat.
 • Meglelheted a valódi, szíved szerinti vágyaidat, céljaidat (hogy ne a szüleid életét éld).
 • Növekszik az önbizalom, az önértékelés.

Nevesítsünk meg néhány életterületet is, amelyen segítségedre lehet ez a módszer. Ez talán segít, hogy közelebb kerülj a megértéshez:

anyaseb, apaseb, parkapcsolat minőségének javítása, pártalálás, vállalkozóvá válás, munkahelyi előmenetel, munkahelyváltás, elengedés, az életfeladat megtalálása, gyermekvállalásra való felkészülés, transzgenerációs minták és örökölt sorsok oldása, nőiességgel kapcsolatos elakadások oldása, traumák tisztítása, gyermekkel való kapcsolat fejlesztése, stresszes életvitel, zárkózottság, szívnyitás, bőség, anyagi helyzet stb.

Életem a Theta Healing előtt

Néhány szóban szeretném bemutatni az életemet a Theta Healing előtt és után. Én mindig egy visszahúzódó ember voltam, nem szívesen kapcsolódtam másokhoz. Ismeretlen helyzetekben legbelül pánikoltam, féltem a jövőtől, a komfortzónán kívül képes voltam teljesen megsemmisülni, ideges és feszült lenni.

Folyton az élet negatív oldalát láttam, és tulajdonképpen ezt is vártam tőle. Hittem, hogy ha örülök, akkor okot adok arra, hogy valami rossz történjen, ezért nem mertem boldog lenni. Nyomorultnak, kicsinek és életképtelennek éreztem magam, és ezért persze másokat hibáztattam. Nem tudtam, hogy én irányítom az életemet, és azt sem, hogy a külvilágom a belső világom leképeződése. Sokat panaszkodtam, és azt hittem, ki vagyok szolgáltatva az életnek.

Ma már tudom, hogy egyetlen dolognak voltam kiszolgáltatva: a tudatalattimnak.

Mártír voltam, aki imádott szenvedni és áldozat lenni. Persze ezt akkor még nem láttam. Sőt, ha valaki a szemembe mondta volna, akkor bizony kiakadok, mennyire nincs igaza. Pedig az lett volna…

Történtek velem sikerek ugyan, de a mai napig nem tudom, hogyan, hiszen csak sodródtam az árral és nem én irányítottam. És itt nem a kényszeres kontrollmániáról van szó, hanem arról, hogy nem a volán mögött ültem, hanem az anyósülésen.

Huhh… borzasztó! Nem is fejtegetném tovább, szerintem érted, mit akarok mondani.

Most jöjjön az életem a theta után…

Előtte azonban leszögezném, hogy a két életem és a két énem között eltelt három év. Ez alatt folyamatosan foglalkoztam önfejlesztéssel, tanfolyamokat végeztem, két éve pedig heti rendszerességgel dolgozom együtt egy mentorral, közben magamat is oldottam thétával (volt olyan hét, hogy napi szinten).

Már tudom, hogy az életemért én felelek. Minden történés belőlem fakad: a rossz és a jó is. A jónak már tudok örülni, a rosszat pedig igyekszem úgy szemlélni, hogy mit tudok tanulni belőle. Látom, hogy az élet bősége kiapadhatatlan, és bőven jut belőle nekem is.

Megerősödtem. Stabilan, két lábbal állok a földön, nincsenek olyan érzelmi hullámzásaim, mint annak idején. Magabiztosabb lettem, jobban tudok kapcsolódni az emberekhez, és megtaláltam az életcélom. Én, aki egykor még azt mondta, hogy soha nem dolgozna emberekkel, most nekik segít, őket támogatja. 🙂

Tudom, hogy képes vagyok megoldani, jöjjön bármi. Érzem az erőm, ismerem a képességeimet, és bizakodva, reménnyel telve tekintek a jövőbe. Jobb lett a kapcsolatom, türelmesebb vagyok, mint eddig bármikor, jobban kapcsolódom a természettel, a bennem élő nővel, a belső gyermekkel és meg tudom élni a pillanatot.

Sorolhatnám…

Egy teljesen más ember vagyok, a lehető legjobb értelemben. Sokat tisztultam, sokat oldódtam és ez megfizethetetlen. És ez számodra is lehetséges! Nézhetjük úgy is, hogy úristen három év munkája van ebben benne!!! Három év, hát az milyen sok! De inkább fordítsuk meg: csak három év? Azta!

Mit jelent három év egy egész életből? 50-61-70-80 évből? Mit jelent három év, ha attól ment meg minket, hogy ÉVTIZEDEKET éljünk le boldogtalanságban? Tényleg olyan sok az a három év? Szerintem nem. És remélem, te is így látod.

Nagy szeretettel várlak Theta Healing egyéni konzultációra. Nem tudni, mennyi időbe telik, mire azt mondod: elégedett vagyok az életemmel. Talán neked is három év lesz, talán kevesebb, talán több. De kívánom, hogy legyen kitartásod és tapasztald meg mindezt.

Lehet jó életet élni. Lehetünk boldogok. Lehet kevesebb nehézség. Kezelhetjük jobban azt, ami mégis akad. Miért ne lehetne? Ahogy változunk, úgy változik a világ is körülöttünk. Tegyünk ma azért, hogy a holnapunk még szebb és élhetőbb legyen.

Kattints ide: https://ludanyibettina.hu/egyeni-konzultacio/

Szeretettel,

Bettina