Szívből jövő gondolatok a megbocsátásról

Megbocsátás…

Lehet, hogy megbocsátok, de felejteni sosem fogok. Nem azért oldozom fel magamat a bűntudat alól, és oldozlak fel téged is a hibáid súlya alól, mert elfogadom azt, amit velem tettél vagy mert ki vagyok békülve a hibákkal, amiket vétettem.

Azért bocsátok meg, mert a haraggal a saját szívemet feketítem be.

Megbocsátok, mert neheztelni terhes. Mert a neheztelés lelassít, elnehezít, akadályozza az emelkedésemet, a fejlődésemet. Megbocsátok, mert el akarlak végre engedni. Ha dédelgetném a haragot, az azt jelentené, hogy magam mellett tartanálak talán örökre. De én ezt nem akarom.

Magam mögött akarom hagyni a múltamnak azt a részét, aminek részese voltál. Soha többé nem akarok rád gondolni.

Megbocsátás önmagadért
Készen állok a megbocsátásra!

Azt szeretném, ha a neved hallatán semmilyen érzés nem mozdulna meg bennem. Semlegessé akarlak tenni. Feloldozlak, de valójában magam miatt teszem. Nem miattad.

Nem volt tisztességes, amit tettél, amibe kényszerítettél, de ez már nem számít. Tanultam a hibáimból.

A kudarc csak akkor az, ha nem tanulunk belőle. Soha többé nem lépek ugyanabba a folyóba, mert már tudom, mit kell tennem, mire kell figyelnem. Ismerlek. Ismerem az illúzióidat, a kis trükkjeidet. Már nem lehetsz rám hatással.

A megbocsátással pedig végleg elengedlek.

Hiába kapaszkodsz majd, azt veszed észre, hogy kicsúszom a kezeid közül. Mert már nem lesz semmi ami hozzád kössön. A harag elmúlik… semmivé lesz. És nem azért, mert elfelejtettem, amit velem tettél, hanem azért, mert soha többé nem akarlak az életemben látni.

És ez csak úgy lehetséges, ha minden érzést elengedek, ami hozzád kötött.

Így a haragot is.

Megbocsátok, mert nincs más választásom. Mert vágyom a megbékélésre, és csakis így érhetem el. A lelkem fel akar szabadulni. A szívem meg akar gyógyulni.

Dolgozni fogok rajta, hogy teljesen meg tudjam tenni. Hogy teljesen el tudjak engedni minden érzést veled kapcsolatban. Dolgozni fogok azon, hogy minden szinten kitakarítsalak az életemből. Megvannak hozzá az eszközeim. És tudom, hogy nem vagyok egyedül. A legjobb módszer van a kezemben, amivel megtehetem ezt.

Nyom nélkül fogsz eltűnni, mert én ezt akarom.

Tovább fogok lépni.

Kikönnyülve. Súlytalanul. Megbékélve.

Ha szeretnél te is felszabadulni a megbocsátás által, fordulj hozzám bizalommal. Theta Healing egyéni konzultációval tudom segíteni a folyamatodat.